Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 1 dente de alho
- 50 g vinho branco
- ½ c. chá de sal
- 1 folha de louro
- 500 g chocos com tinta limpos
Arroz
- 30 g salsa, mais q.b. p/ polvilhar
- 30 g azeite
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 300 g arroz p/ risoto
- 1 c. chá de sal
- Água q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 299 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ostras à algarvia
1h
Risoto preto com chocos
1h
Arroz de polvo
1h 15min
Tamboril com azeitonas e puré de limão
1h
Arroz de lingueirão
2 godz. 35 min
Feijoada de chocos
40min
Solha com ervas e arroz jambalaya
45min
Filetes de polvo com arroz de feijoca
1sa 10 dk
Garoupa com sabor mediterrânico
1h
Guisado de borrego com arroz a vapor
4h
Lulas guisadas
50min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min