Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão
- 60 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 30 g açúcar
- 30 g manteiga
- 1 ovo
- 230 g iogurte grego
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Molho maltês
- 2 gemas de ovo
- 25 g água
- ½ laranja, só o sumo
- 65 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
Ovos escalfados
- Azeite q.b. p/ pincelar
- 8 ovos
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 500 g água
- Rúcula q.b. p/ guarnecer
- 8 fatias de presunto serrano cortado ao meio
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1809.7 kJ / 432.5 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 828.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho holandês
10 min
Ceviche de camarão com tomate
4 Std.
Soufflé de avelã com molho de chocolate
Keine Bewertungen
Espargos panados com maionese de pimentos e queijo
45 Min
Fajitas com pasta de peru e cogumelos
25 min
Alheira com brócolos e ovos de codorniz
40 min
Margarita de toranja e romã
Keine Bewertungen
Tigela Benedict
50 menit
Pão com molho de tomate e ovos escalfados
1 Std. 45 Min
Espargos com presunto
45 Min
Pato com espinafres salteados e romã
45 Min
Risoto com cebola caramelizada
1j