Ovos escalfados com presunto e molho maltês

Ovos escalfados com presunto e molho maltês

4.3 15 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 doses

Składniki

Pão
  • água
    60 g
  • fermento de padeiro fresco
    20 g
    2 c. chá de fermento de padeiro seco
  • açúcar
    30 g
  • manteiga
    30 g
  • ovo
    1
  • iogurte grego
    230 g
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    400 g
  • sal
    1 c. chá de
Molho maltês
  • gemas de ovo
    2
  • água
    25 g
  • laranja só o sumo
    ½
  • manteiga
    65 g
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
Ovos escalfados
  • Azeite q.b. p/ pincelar
  • ovos
    8
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • água
    500 g
  • Rúcula q.b. p/ guarnecer
  • presunto serrano cortado ao meio
    8 fatias de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 828.1 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 1809.7 kJ / 432.5 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 45.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...