Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão
- 60 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 30 g açúcar
- 30 g manteiga
- 1 ovo
- 230 g iogurte grego
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Molho maltês
- 2 gemas de ovo
- 25 g água
- ½ laranja, só o sumo
- 65 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
Ovos escalfados
- Azeite q.b. p/ pincelar
- 8 ovos
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 500 g água
- Rúcula q.b. p/ guarnecer
- 8 fatias de presunto serrano cortado ao meio
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1809.7 kJ / 432.5 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 828.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de maracujá
30min
Salmão a vapor com molho agridoce
40min
Cappuccino de manga
15 Min
Salada de rosbife com molho de malagueta e coentros
13h
Cebola caramelizada com queijo de cabra
1 Std.
Omeleta de espargos com tomate
35 Min
Espargos panados com maionese de pimentos e queijo
45min
Bruschetta de iogurte e tomate
40min
Salada de bacalhau com orzo
45min
Cebola frita com molho de iogurte
30min
Pão com molho de tomate e ovos escalfados
1 Std. 45 Min
Filetes de polvo com arroz de feijoca
1 Std. 10 Min