Açorda alentejana de bacalhau
TM6 TM5 TM31

Açorda alentejana de bacalhau

4.1 (45 ocen)

Składniki

  • 10 dentes de alho
  • 50 g coentros
  • 50 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
  • 6 ovos
  • 1500 g água
  • 500 g bacalhau demolhado cortado em pedaços
  • 100 g pimento verde cortado em tiras finas
  • 300 g pão alentejano cortado em fatias finas

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2314.1 kJ / 553.1 kcal
Białko
65.2 g
Węglowodany
31.7 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
5.9 g
Sód
6192.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy