Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 dentes de alho
- 50 g coentros
- 50 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 6 ovos
- 1500 g água
- 500 g bacalhau demolhado cortado em pedaços
- 100 g pimento verde cortado em tiras finas
- 300 g pão alentejano cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2314.1 kJ / 553.1 kcal
- Białko
- 65.2 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 6192.4 mg
Alternatywne przepisy
Açorda de marisco
30min
Queijadas de requeijão
30min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50min
Ensopado de borrego
1小时
Tomatada
25min
Tomatada de bacalhau bragançana
35min
Sopa de cação
40min
Sopa de peixe alentejana
40min
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Filhoses de Cabrela
1h 20min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2h 50min
Ensopado de cabrito
40min