Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 dentes de alho
- 50 g coentros
- 50 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 6 ovos
- 1500 g água
- 500 g bacalhau demolhado cortado em pedaços
- 100 g pimento verde cortado em tiras finas
- 300 g pão alentejano cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2314.1 kJ / 553.1 kcal
- Białko
- 65.2 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 6192.4 mg
Alternatywne przepisy
Xarém de conquilhas
3h
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Açorda de marisco
30 Min
Arroz de amêijoas à algarvia
2h 30 min
Tomatada de ovos
35 Min
Sopa de cação
40 min
Poejada
45 Min
Ervilhas com ovos escalfados
1 Std.
Tomatada com ovos escalfados
55 Min
Sopa rica de peixe
2h 30 min
Sopa de peixe alentejana
40 min