Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di cipolle dorate a pezzi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di acqua
- 20 g di spezie miste (berberè)
- 700 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (3x3 cm)
- 800 g di pomodori pelati a pezzi con il loro liquido
- 10 g di sale
- 5 g di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3023.9 kJ / 722.7 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 49.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 4.1 mg
Alternatywne przepisy
Zighinì (Stufato di manzo)
50min
Baccalà sottovuoto con noci alla sarda
1 godz. 10 min
Porridge alla frutta e cannella
15 min
Spaghetti al ragù di nocciole
30 min
Fagottini di tacchino sottovuoto con salsa al whisky
2 godz.
Roastbeef
35min
Pork larb
20min
Pulled pork alle mele
8h 20min
Gulasch di manzo
1hod. 5min
Gamberi in casseruola con vermicelli
30 min
Pane integrale al vapore
2 godz.
Mojito di fragole
10 min