Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de mantequilla
- 10 g de aceite de oliva
- 500 g de endibias en trozos de 2 cm
- 20 g de vinagre balsámico
- 10 g de agua
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 láminas de masa de hojaldre
- 120 g de queso gorgonzola en trozos
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2815 kJ / 678 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 591.5 mg
Alternatywne przepisy
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1 Std.
Milhojas de verduras
1h 30min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 min
Judías verdes crujientes con chalotas
35 min
Pudin de brócoli
1 Std.
Tartar de bacalao y sandia
40 min
Hinojo "a la parmesana"
1h 25min
Ensalada nórdica de repollo y manzana con salmón ahumado
10 min
Tarta de romanescu y roquefort (Tarte au chou romanesco et Roquefort)
1 godz. 10 min
Acelgas y ajetes con huevos
40 min
Berenjenas paputsákia (Grecia)
1 godz. 20 min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min