Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de salmón
- 150 g de cebolla, cortada en dos
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 10 g de gelatina sin sabor en polvo
- 60 g de agua
- 700 g de salmón fresco sin piel ni espinas, cortado en trozos de 2 cm
- ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta
- 100 g de vino blanco
- 100 g de mayonesa
- 100 g de crema de leche
Salsa y montaje
- 1 cucharada de ciboulette fresco picado
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- 100 g de crema de leche
- 150 g de yogur natural
- 10 g de jugo de limón recién exprimido
- ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta
- Wartości odżywcze
- na 1600 g
- Kalorie
- 15035 kJ / 3591 kcal
- Białko
- 166.2 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 294.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zanahorias de hojaldre
45min
Pisco sour
10min
Porotos granados con mazamorra
1sa 15 dk
Crema ácida
5 min
Bacalao con mantequilla de cítricos
50min
Salmón con arroz y salsa de mostaza
35min
Caldillo de congrio
1h 45 min
Espuma helada de limón y menta
7h 30min
Causa peruana de camarones
2h 50min
Plateada al jugo
3h 40min
Calzones rotos
35min
Sopaipillas chilenas
45min