Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Barbecue-Sauce
- 3 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 250 g passierte Tomaten
- 120 g Wasser
- 90 g Weißweinessig
- 70 g Vollrohrzucker
- 70 g Senf
- 30 g Worcester-Sauce
- 1 - 1 ½ TL Chilipulver
- 2 TL Paprika de la Vera
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Salz
Rippchen und Fertigstellung
- 700 g Spareribs, in Stücken (3 x 10 cm), siehe Tipp
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben (2 mm)
- 400 g Wasser
- 600 g Kartoffeln, in Stücken (3 cm)
- ½ TL Salz
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4148 kJ / 991 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1591 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Slow Cooking Rindfleisch mit Pilzen
5 Std. 20 Min
Pulled Pork Burger
6h 20min
Pulled-Turkey-Brötchen "Greek Style"
3 godz. 35 min
Pulled-Chicken-Tortillas
3h
Schweinehaxen mit Kartoffeln und Malzsauce
2h
Portwein-Bäckchen mit Spätzle
5h 10min
Slow Cooking Szegediner Gulasch
3 godz. 40 min
Ochsenbäckchen
5h
Schweine-Krustenbraten mit Senfsauce
4h
Sauerbraten mit Spätzle
53 Std.
Smoked Gulasch mit Bacon
4h