Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Dinkelkörner, geschält
- 550 g Wasser
- 1 TL Salz
- 50 g Olivenöl
- 200 g Feta, zerbröselt
- 150 g Salatgurke, in Würfeln (1 cm)
- 70 g rote Zwiebeln, in halben Ringen
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- 10 Cherry-Tomaten, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2195 kJ / 524 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1255 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremiger Kichererbsen-Spinat-Topf
20 min
Blumenkohl-Reissalat mit Erbsen
45 Min
Thunfisch-Salat mit Bulgur und Kidneybohnen
45 Min
Quinoa mit grünen Bohnen
30 min
Mediterraner Sonnenweizensalat
45 Min
Grünkern-Bowl
1 godz. 10 min
Graupensalat mit Feigen und Feta
45 Min
Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado
20 min
Mediterraner Graupensalat
50 Min
Brainpower-Nudelsalat
1 Std. 40 Min
Warmer Zucchini-Champignon-Salat mit Feta
40 min
Gebratener Kichererbsensalat
45 Min