Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 210 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 270 g farinha tipo 65
- 70 g sêmola de trigo
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 100 g queijo mozarela
- 40 g azeite
- 100 g cebola
- 150 g polpa de tomate
- 1 c. chá de orégãos
- 100 g espinafres descongelados bem espremidos
- 100 g milho cozido escorrido
- 100 g cogumelos frescos laminados
- 50 g azeitonas verdes s/ caroço cortadas às rodelas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 4 ovos de codorniz
- Água q.b. p/ pincelar
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2381.1 kJ / 569.1 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 76.7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 1628.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pita shoarma de frango
8 godz.
Pão de alho
1h 15min
Chapatti
1 godz. 30 min
Croquetes de queijo e espinafres
30 min
Mini empadas
1h 15min
Mini pizas
1 godz. 30 min
Minicachorros de milho
30 min
Almôndegas de frango e salsichas frescas com fettuccini
1h 15min
Calzone de cogumelos e mozarela
1h 40min
Calzone de legumes
1h
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2h 50min
Bolo do caco com hambúrguer e coleslaw
45 min