Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 6 ovos
- 230 g açúcar amarelo
- 30 g licor de ginja
- 75 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
Recheio e cobertura
- 20 g açúcar
- 100 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 600 g natas
- 4 - 5 gotas de sumo de limão
- 100 g queijo mascarpone
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 20 g licor de ginja
- Cerejas em calda q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3117.4 kJ / 745.1 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 51.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 136.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Floresta negra
5h
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1h 30min
Brigadeirão
1h 45min
Tarte vulcão
1h 15min
Semifrio de nata e morango
10h
Tarte de Natal
35min
Torta marmoreada de tiramisu
3 Std.
Rolo floresta negra
1 Std. 10 Min
Russos
50min
Tronco de Natal
45min
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Tiramisú de chocolate e morango
2h