Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g açúcar
- 170 g amêndoa s/ pele
- 200 g farinha
- 230 g manteiga à temperatura ambiente
- ½ c. chá de sal
- 15 g leite
- 500 g água
- 4 peras descascadas, s/ caroços e cortadas em metades
- 10 g amido de milho
- 3 ovos
- 1 c. sopa de vinho do Porto
- 170 g iogurte natural
- Amêndoa laminada q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 480 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de maçã
1 Std.
Tiras folhadas de maçã
40min
Tarte de coco
1 Std.
Tarteletes de morango
1 godz. 15 min
Bolo de cenoura delicioso
50 Min
Bolo de maçã e caramelo
1 godz. 15 min
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1 Std.
Bolo de limão e amêndoa
50 Min
Tarte de bacalhau e brócolos
1 Std. 10 Min
Bolo de maçã reineta
1 Std. 30 Min
Chiffon de laranja
1 Std. 30 Min
Bolo de maçã e noz
1 godz. 5 min