Tarte de pera e amêndoa

Tarte de pera e amêndoa

4.5 22 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 doses

Składniki

  • açúcar
    175 g
  • amêndoa s/ pele
    170 g
  • farinha
    200 g
  • manteiga à temperatura ambiente
    230 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • leite
    15 g
  • água
    500 g
  • peras descascadas, s/ caroços e cortadas em metades
    4
  • amido de milho
    10 g
  • ovos
    3
  • vinho do Porto
    1 c. sopa de
  • iogurte natural
    170 g
  • Amêndoa laminada q.b. p/ decorar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 480 kcal / 0 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...