Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- Manteiga q.b. p/ untar
- 6 ovos
- 150 g açúcar
- 150 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 10 g cacau em pó
Recheio
- 100 g açúcar
- 250 g queijo mascarpone
- 1 banana partida em 4 pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2257 kJ / 540 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Enrolado de amêndoa
1 godz. 45 min
Crepes soufflé
1h 10min
Tarte de chocolate e creme de avelã
40 min
Tarte vulcão
1 Std. 15 Min
Massa folhada de chocolate
1h 40min
Victoria cake
40 min
Bolacha gigante
4h 15min
Pãezinhos doces
3h
Recheio de abacaxi
10min
Gelado bom
10 godz.
Quadrados de amêndoa
35min
Bolo quente de brigadeiro
25min