Boulettes de poulet aux pommes de terre

Boulettes de poulet aux pommes de terre

4.3 96 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • de blancs de poulet en morceaux de 2-3 cm
    600 g
  • de chapelure
    60 g
  • d'oignons coupés en deux
    320 g
  • gousses d'ail
    3
  • de persil frais
    6 - 8 brins
  • de sel
    1 ¾ c. à café
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • œuf
    1
  • de farine
    2 - 3 c. à soupe
  • d'huile de friture
    300 - 400 g
  • de pistils de safran
    1 pincée
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de pommes de terre
    700 g
  • de bouillon de poule
    1000 g
  • de persil frais haché, pour la finition
    2 - 3 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 675.5 kcal / 2814.3 kJ
Białko 29.2 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 35.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 943.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...