Langosta encebollada a la menorquina

Langosta encebollada a la menorquina

4.8 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
2 raciones

Składniki

  • 50 g de brandy
  • 1 langosta (aprox. 600 g)
  • 3 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 4 - 5 cucharadas de aceite de oliva
  • 250 g de cebolla en cuartos
  • 1 diente de ajo
  • 100 g de vino blanco seco
  • 150 g de agua
  • ½ cucharadita de pimentón dulce
  • 1 hoja de laurel fresca (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 823.4 mg
Białko 23.4 g
Kalorie 1436 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 21.6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...