Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de brandy
- 1 langosta (aprox. 600 g)
- 3 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 4 - 5 cucharadas de aceite de oliva
- 250 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 100 g de vino blanco seco
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 1 hoja de laurel fresca (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 823.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carpaccio de pulpo a feira
3 godz. 30 min
Pulpo de montaña
2h 30 min
Tayín de salmón con salsa ras el hanout
40min
Bachour: Fondue tropical de maracuyá, chocolate y brioche
3 godz.
Espaguetis con almejas, setas y alcachofas
50min
Tartar dos salmones
20 Min
Rape con salsa de carabineros
50min
Lubina a la portuguesa con patatas al vapor y judías verdes
2h
Rape alangostado en salpicón con vinagreta de cítricos
1h
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
35 min
Rape en salsa americana
1h
Arroz meloso con alcachofas y cigalas
1hod. 10min