Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de brandy
- 1 langosta (aprox. 600 g)
- 3 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 4 - 5 cucharadas de aceite de oliva
- 250 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 100 g de vino blanco seco
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 1 hoja de laurel fresca (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 823.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmonetes con crema de espárragos y limonada de lombarda
40 Min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 Min
Rape en salsa americana
1 Std.
Navajas con mojo verde
40 Min
Rosbif
26 godz. 20 min
Mejillones rellenos con mantequilla de ajo
35 Min
Pappardelle con bogavante
1 Std.
Caldero de mariscos con emulsión de albahaca
1 Std. 30 Min
Arroz con bogavante (Cocción de arroz)
1 Std. 30 Min
Arroz con setas y anchoas
1 Std.
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1 Std. 10 Min
Mejillones al vino
30 Min