Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g de harina de repostería
- 1 sobre de polvo de hornear
- 30 g de cacao puro en polvo (y algo más para espolvorear el molde)
- 1 pellizco de sal
- 190 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para untar el molde)
- 270 g de azúcar
- 1 sobre de azúcar vainillado
- 3 huevos a temperatura ambiente
- 190 g de leche a temperatura ambiente
- 20 g de coñac
Decoración
- 25 g de clara de huevo
- 150 g de azúcar glas
- 3 - 4 gotas de zumo de limón
- 1 ramita de grosellas rojas
- 2 - 3 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1670 kJ / 399 kcal
- Białko
- 6.15 g
- Węglowodany
- 61.79 g
- Tłuszcz
- 15.85 g
- Błonnik
- 1.42 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho triple de chocolate
2 Std. 20 Min
Brownie marmolado
40min
Muffins de chocolate y muffins de manzana y canela
1 Std. 20 Min
Tarta Sacher
3 Std.
Tarta de almendra con crema de vainilla
2h 15min
Bundt cake de especias
2h
Bizcocho Victoria
1 Std. 10 Min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Tarta de chocolate con toffee salado
2h 40min
Bizcocho con glaseado de mantequilla (Kentucky butter cake)
2h
Bizcocho cuatro cuartos
1h 40min
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2h 45min