Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 150 g di burro a pezzi, congelato
- 150 g di farina tipo 00
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 20 g di burro
- 400 g di porri a fette (1 cm)
- 40 g di vino bianco secco
- 500 g di cozze fresche pulite (vedere consigli)
- 300 g di vongole, fresche, ben pulite (vedere consigli)
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 pizzichi di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2479 kJ / 592 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 422 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini della regina (Vol-au-vent ai funghi e pollo)
2 Std. 30 Min
Vitello tonnato
2u. 45min
Crostata di mais e anacardi con albicocche (senza glutine)
1 Std. 50 Min
Mini brioche al paté di petto d’anatra
22 godz. 30 min
Mousse di scampi e sogliole
35min
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Penne risottate con le cozze
1 godz. 5 min
Pane pesto e pomodori
3h 55min
Cestini di verdure croccanti
55min
Quiche ai ravanelli
1 Std. 30 Min
Budino agli agrumi
3h 15 min
Pizza con Gorgonzola, pancetta croccante, pere, miele e noci
3 godz. 35 min