Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pieces veal shank, sliced, bone in (approx. 160 g-200 g each, 10 cm x 15 cm)
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 Tbsp plain flour
- 4 Tbsp olive oil
- 1 garlic clove
- 50 g onions, quartered
- 200 g leeks, white part only, sliced (3 mm)
- 1 pinch sweet paprika
- 75 g tomato purée
- 200 g red wine
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder - fresh parsley leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2339 kJ / 559 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 372 mg
Alternatywne przepisy
Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2 godz. 20 min
Espresso Martini
5min
Sweet and Sour Slow Cooked Pork Ribs
2 Std. 25 Min
Gin-cured ocean trout salad
30h 20min
Sous-Vide Stuffed Squid and Saffron Sauce
Brak ocen
Sous-Vide Osso Buco
12 godz. 40 min
Duck and Pork Terrine
52 godz.
White BBQ Sauce
5min
Liquid beef stock
3h 20min
Hot Wings with Blue Cheese Dip
1 godz. 45 min
Chicken Meatballs with Red Pesto
1 godz.
Steak, Guinness® and Oyster Pie
3 godz.