Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 150 g butter, room temperature
- 250 g dark chocolate, broken into pieces
- 250 g almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Chocolate ganache
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
- fresh berries, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2217.8 kJ / 528.1 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 167.1 mg
Alternatywne przepisy
Polenta, mandarin and almond cake
2u. 35min
Hazelnut quince friands
2h 25min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Gluten free sticky date puddings
1h 5min
Pepita almond Florentines
1h
Gluten free lemon tart
2h 25min
Torta caprese with raspberry jelly
2 godz.
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Health by chocolate torte
45 min
Healthy chocolate mousse
10 min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min
Orange and almond cake
2h 20min