Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 150 g butter, room temperature
- 250 g dark chocolate, broken into pieces
- 250 g almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Chocolate ganache
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
- fresh berries, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2217.8 kJ / 528.1 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 167.1 mg
Alternatywne przepisy
Orange and almond cake
2h 20min
Simple chocolate hazelnut cake
1小时 15 分钟
Caribbean carrot cake
2h 10min
Health by chocolate torte
45 分钟
Apple, pear and bay leaf cake
1小时 15 分钟
Chocolate and nut biscuits
55min
Panforte
1h 30min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Santiago cake
1h 20min
Pistachio cheesecakes with mango
2 Std. 30 Min
Gluten free carrot and almond cake
2 Std. 30 Min
Gluten free lemon tart
2 Std. 25 Min