Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 400 gramů jáhel
- 600 - 800 gramů vody
- 20 - 35 gramů oleje
- ½ - 1 čajová lžička soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1510 kJ / 360 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 490 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vařený bulgur
35 Min
Vařená hnědá (natural) dlouhozrnná rýže
55min
Raw pohanková kaše
8h 20 min.
Jáhlová kaše s domácím arašídovým máslem
20 min
Pomalu vařená cizrna
14h 40min
Fermentovaná ovesná kaše
8h 10min
Lněné bezlepkové pečivo
1 Std.
Jáhlovo-maková kaše
20 min
Pomalu vařené fazole haricot
14h 40min
Rýžová mouka
5 Min
Pohanková kaše s mákem a švestkami
15 Min
Čočka na kari s dýní v páře
1h 15min