![盐水卤猪肚 盐水卤猪肚](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29433e1a-de93-4c4a-afd5-3218e5e9628a/Derivates/5911a048-bbed-43ad-a9b7-6e77af8d6b6c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 克 水
- 1 小块 桂皮
- 2 颗 八角
- 2 片 香叶
- 5 个 白豆蔻
- 2 个 草果 ,拍扁
- 10 克 花椒
- 30 克 姜 ,切厚片
- 3 支 葱 ,打结
- 50 克 料酒
- 30 克 盐
- 600 克 猪肚 ,熟的,切丝(半成品)(见要诀)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 465.3 kJ / 111.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 468.4 mg