Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 黄喉 ,洗净沥干,切块
- 150 克 毛肚 ,洗净沥干,切块
- 10 克 料酒
- 60 克 菜籽油
- 20 克 蒜头 ,拍扁
- 20 克 泡姜 ,切片
- 15 克 泡椒 ,切段
- 30 克 剁椒
- 5 克 新鲜小米椒 ,切段,依个人口味调整
- 10 克 辣豆瓣酱 ,选郫县豆瓣酱
- 1 小撮 花椒
- 5 克 糖
- 5 克 生抽
- 80 克 芹菜 ,只取茎,切段
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1163.3 kJ / 278.3 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 314.1 mg