![Sauce napolitaine Sauce napolitaine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D4A4E96D-E1DD-47E9-89F0-91D1A94A90E5/Derivates/3A258801-DC61-452D-86DC-459875E49287.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons (2 oignons moyens)
- 3 gousses d'ail
- 50 g de basilic frais
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 1500 g de tomates, bien mûres, pelées et épépinées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580 kJ / 139 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
L'incontournable sauce bolognaise
50min
Potatoes au four et leur sauce crémeuse
50min
Pizza à la marinara
1 Std. 35 Min
Sauce tomate épicée
25 min
Sauce tomate
40 Min
Viande hachée
35min
Panzerotti aux poivrons
1h 45 min
Pizza aux poivrons
1h 55 min
Pizza blanche à la ligurienne
1h 45 min
Pesto au basilic XXL
15 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 Std. 15 Min
Sauce bolognaise XXL
50min