Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons (2 oignons moyens)
- 3 gousses d'ail
- 50 g de basilic frais
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 1500 g de tomates, bien mûres, pelées et épépinées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580 kJ / 139 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce tomate
40 min
L'incontournable sauce bolognaise
50 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40 min
Beignets d'huîtres au thym
35 min
Sauce feta-yaourt
10min
Pizza à la marinara
1h 35 min.
Épices moulues
5min
Pizza aux poivrons
1sa 55 dk
Sauce tomate épicée
25 min
Sauce bolognaise XXL
50 min
Pâte à pizza (à personnaliser)
1 godz. 10 min