Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 citrons jaunes non traités
- 200 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide
- 100 g d'huile d'arachide
- 180 g de farine
- 1 sachet de levure chimique
- 20 g de graines de pavot
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2132 kJ / 508 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Cake orange-pavot
1h 15min
Gâteau à l'orange
1h
Gâteau et sirop à l'orange
1h 15min
Cake aux poires très épicé
1 godz. 10 min
Petits cakes aux fruits secs et citron
45 min
Quatre-quarts au citron très doux
1h
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 godz. 10 min
Gâteau moelleux miel et cardamome
40 min
Cake citron-pavot
1 godz. 45 min
Cake au citron vert
1h
Cake au citron et au pavot
50 min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 godz. 20 min