Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)

Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)

4.7 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 1000 g di vongole pulite e spurgate (vedere consigli)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 cipolla bianca piccola (60 g circa)
  • 1 gambo di sedano (30 g circa)
  • 3 rametti di timo fresco
  • 2 foglioline di alloro fresco
  • 70 g di cubetti di pancetta dolce
  • 600 g di acqua
  • 400 g di patate a cubetti (1-2 cm)
  • 100 g di panna da cucina
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 4 panini tipo rosette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 73.1 g
Kalorie 8481 kJ / 2027 kcal
Tłuszcz 93.5 g
Błonnik 16.2 g
Węglowodany 238.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...