Wersje kompatybilne
Granciporro alla catalana con verdure fresche e salsa rosa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di passata di pomodoro
- 60 g di maionese come da Libro "Le mie ricette con Bimby"
- 1 cucchiaio di ketchup
- 1 cucchiaio di brandy
- ½ cucchiaino di zucchero
- ¾ di cucchiaino di sale
- 500 g di acqua
- 1 granchio tipo granciporro (1 kg circa)
- 100 g di cipolla rossa di Tropea ad anelli (3-4 cm)
- 100 g di pomodori ciliegino in quarti
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 carota a bastoncini
- 150 g di peperone rosso in falde
- 1 gambo di sedano a bastoncini
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3949 kJ / 944 kcal
- Białko
- 65.4 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliolini al tartufo
45 min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 min
Astice in bella vista
1 godz. 15 min
Insalata di mare
1h 30min
Salsa BBQ
20min
Stelle di mare
30 min
Gamberi in salsa cocktail
10min
Salsa bois boudran
10min
Manhattan
10min
Filetto di coniglio con salsa alle prugne
2 godz.
Marinatura al vino bianco ed erbe aromatiche
15min
Bignè con crema al pistacchio
3h