Granciporro alla catalana con verdure fresche e salsa rosa

Granciporro alla catalana con verdure fresche e salsa rosa

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di passata di pomodoro
  • 60 g di maionese come da Libro "Le mie ricette con Bimby"
  • 1 cucchiaio di ketchup
  • 1 cucchiaio di brandy
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 500 g di acqua
  • 1 granchio tipo granciporro (1 kg circa)
  • 100 g di cipolla rossa di Tropea ad anelli (3-4 cm)
  • 100 g di pomodori ciliegino in quarti
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 carota a bastoncini
  • 150 g di peperone rosso in falde
  • 1 gambo di sedano a bastoncini

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 65.4 g
Kalorie 3949 kJ / 944 kcal
Tłuszcz 60 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 32.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...