Wersje kompatybilne
Granciporro alla catalana con verdure fresche e salsa rosa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di passata di pomodoro
- 60 g di maionese come da Libro "Le mie ricette con Bimby"
- 1 cucchiaio di ketchup
- 1 cucchiaio di brandy
- ½ cucchiaino di zucchero
- ¾ di cucchiaino di sale
- 500 g di acqua
- 1 granchio tipo granciporro (1 kg circa)
- 100 g di cipolla rossa di Tropea ad anelli (3-4 cm)
- 100 g di pomodori ciliegino in quarti
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 carota a bastoncini
- 150 g di peperone rosso in falde
- 1 gambo di sedano a bastoncini
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3949 kJ / 944 kcal
- Białko
- 65.4 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bloody Mary
10 min
Torrette d'anatra e gambero
40min
Vitello tonnato
24 godz. 45 min
Semifreddo alle castagne
12h 15 min
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
35min
Salsa bois boudran
10 min
Burro ai funghi porcini
4h
Trifle ai lamponi
2j 30 menit
Spezzatino di vitello con cipolline (di Francesca Romana Barberini)
1h 10min
Sardine al cartoccio
50min
Salsa tartara
10 min
Spezzatino di manzo alla catalana
2h