Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di carne di capriolo marinata (vedere consigli)
- 50 g di grappa
- 20 g di farina tipo 00
- 350 g di pomodori pelati
-
100
g di brodo di carne
lub 100 g di acqua + ½ cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Białko
- 44.4 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Trippa in umido
1h 10min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min
Anatra all'arancia
1h 35 min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Stinchi alle erbe
2h
Lingua con cipolline a Cottura Lenta
4h 30 min
Roastbeef
55min
Ossibuchi agli asparagi
1hod. 30min
Trippa all'empolese
1h 15min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1h 10min
Spezzatino di manzo alla catalana
2h