Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di carne di capriolo marinata (vedere consigli)
- 50 g di grappa
- 20 g di farina tipo 00
- 350 g di pomodori pelati
-
100
g di brodo di carne
lub 100 g di acqua + ½ cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Białko
- 44.4 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coniglio in umido
1 Std. 25 Min
Faraona ai funghi porcini
1 Std. 10 Min
Ossibuchi agli asparagi
1h 30min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25óra 40p
Coniglio ai funghi
1 Std. 10 Min
Coniglio stufato
1 Std. 10 Min
Brasato di cervo al vino rosso e cioccolato di Antonia Klugmann
4h 30min
Cinghiale in umido
1h 45min
Costine in umido
1 Std. 20 Min
Spezzatino di maiale e salsiccia
1 Std.
Cassoeula
1 Std. 25 Min
Ossobuco alla milanese
1 Std. 10 Min