Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 10 g di funghi porcini secchi, tritati grossolanamente
- 2 tuorli
Condimento ai funghi
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di funghi champignon a fette
- 40 g funghi porcini secchi, tritati grossolanamente
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2314 kJ / 553 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1 Std. 40 Min
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2sa 45 dk
Schlutzkrapfen (ravioli di magro alla tirolese)
1 godz. 30 min
Gnocchi con la "fioreta"
30 Min
Crespelle alla valdostana
2 godz.
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 godz. 10 min
Gnocchetti de gris
30 Min
Lasagne valtellinesi
2 godz.
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 min
Gnocchi di patate crude e pane
40 Min
Strudel di mele
1 Std. 35 Min