Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 10 g di funghi porcini secchi, tritati grossolanamente
- 2 tuorli
Condimento ai funghi
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di funghi champignon a fette
- 40 g funghi porcini secchi, tritati grossolanamente
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2314 kJ / 553 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi verdi alla romana
1h 20 min
Lasagne alla parmigiana
3h 25 min.
Lasagne alla bolognese
3h
Malfatti bergamaschi
40min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2u. 40min
Chicche di carote all'erba cipollina
1h 20 min
Gnocchi al gorgonzola dolce
20 min
Gnocchi di castagne ai funghi
1 godz. 5 min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30min
Tortelli di zucca mantovani
2h 30 min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40min