Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 6 ½ oz bread flour, plus extra to dust
- 2 large eggs
- 4 egg yolks, from large eggs
- 1 oz sugar
- 1 ½ tsp glucose (see Tip)
- 1 tsp dried instant yeast
- ½ oz whole milk
- ½ tsp salt
- 3 oz unsalted butter, diced, chilled, plus extra to grease
- 1 egg yolk, from a large egg, whisked
Fondue
-
3
oz Valrhona chocolate discs, Jivara milk chocolate 40% (see Tip)
lub 3 oz milk chocolate 40%, high quality chunks or chips -
1
oz Valrhona chocolate, Manjari 64% dark chocolate (see Tip)
lub 1 oz dark chocolate 64%, high quality chunks or pieces - 4 oz heavy whipping cream
- 2 oz passion fruit purée
-
1
oz liqueur, apricot
lub 1 oz apricot nectar - tropical fruit, to serve (e.g. mango, banana, pineapple, starfruit, kiwi, dragon fruit, papaya)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1787 kJ / 427 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 184 mg
Alternatywne przepisy
Red, White and Blue Frozen Lemonade
10min
Beer Brats with Onions and Peppers
4 Std. 15 Min
Festive Mardi Gras Brioche
5h 30min
Chocolate Cake Pops
4h 50 min
Easter Egg Bread Nests
2h 40 min
Strawberry Shrub
10min
Strawberry Macaroons
50 Min
Lemonade (TM5 Metric)
10min
Caramelized Onion and Goat Cheese Tarts
1h
Tomatillo Avocado Guacamole
10min
Zucchini Cupcakes with Cream Cheese Frosting
1h 20 min
Guacamole (TM5/6 Metric)
5min