Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney) Metric

Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney) Metric

1.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil divided
    115 g
  • garlic cloves
    150 g
  • vegan whipping cream e.g. Silk®, Flora™
    500 g
  • vegan butter in pieces
    225 g
  • nutritional yeast
    2 tbsp
  • fresh thyme
    10 sprigs
  • salt to season, to taste
  • pasta, any type, cooked to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 565.3 kcal / 2365.1 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 52.4 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 24.1 g
Sód 239.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...