Sticky date pudding

Sticky date pudding

4.9 1.5K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions

Składniki

Pudding
  • unsalted butter softened, plus extra for greasing
    60 g
  • pitted dates
    200 g
  • water
    300 g
  • bicarbonate of soda
    2 tsp
  • raw sugar
    170 g
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • self-raising flour
    170 g
Sauce
  • pouring (whipping) cream
    250 g
  • brown sugar
    200 g
  • unsalted butter cut into pieces
    130 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 332.3 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 1773 kJ / 422.2 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 52.3 g

Może spodoba Ci się również...