Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 60 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 200 g pitted dates
- 300 g water
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 170 g raw sugar
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 170 g self-raising flour
Sauce
- 250 g pouring (whipping) cream
- 200 g brown sugar
- 130 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1773 kJ / 422.2 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 332.3 mg
Alternatywne przepisy
Salted caramel slice
2h 30min
Banana bread
1 Std. 50 Min
ANZAC biscuits
40 min
Custard
10min
Basic muffin mix
30 min
Caramel macadamia slice
45 min
Vanilla slice
26h 5min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1h 5min
ANZAC slice
1h 40min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min
Buttermilk scones
35min
Pikelets
35min