Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
TM31 TM5 TM6

Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa

4.7 (25 ocen)

Składniki

Massa

  • 150 g amêndoa torrada
  • 300 g bolachas de água e sal
  • 160 g manteiga

Recheio

  • 500 g queijo ricota
  • 380 g leite condensado
  • 40 g farinha
  • 4 ovos

Cobertura

  • Azeite q.b. p/ fritar
  • 3 c. sopa de amêndoas c/ pele
  • 1 pitada de flor de sal
  • 380 g leite condensado cozido
  • 100 g natas

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
4054.7 kJ / 969.1 kcal
Białko
24.8 g
Węglowodany
82.6 g
Tłuszcz
60.1 g
Tłuszcz nasycony
26.8 g
Błonnik
3.5 g
Sód
591.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy