Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g amêndoa torrada
- 300 g bolachas de água e sal
- 160 g manteiga
Recheio
- 500 g queijo ricota
- 380 g leite condensado
- 40 g farinha
- 4 ovos
Cobertura
- Azeite q.b. p/ fritar
- 3 c. sopa de amêndoas c/ pele
- 1 pitada de flor de sal
- 380 g leite condensado cozido
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4054.7 kJ / 969.1 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 82.6 g
- Tłuszcz
- 60.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 591.8 mg
Alternatywne przepisy
Brie com mel e orégãos
30min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1小时 15 分钟
Cheesecake de chocolate e manteiga de amendoim
45 Min
Quente e frio
8 godz.
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6h
Semifrio de coco
4h 20min
Cheesecake
4 Std. 30 Min
Cheesecake de chocolate
4h 10min
Tarte gelada de leite condensado
12h
Crocante de maçã
5h 30min
Cheesecake de mirtilos
5h
Mousse de três chocolates
6h 20 min