Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g amêndoa torrada
- 300 g bolachas de água e sal
- 160 g manteiga
Recheio
- 500 g queijo ricota
- 380 g leite condensado
- 40 g farinha
- 4 ovos
Cobertura
- Azeite q.b. p/ fritar
- 3 c. sopa de amêndoas c/ pele
- 1 pitada de flor de sal
- 380 g leite condensado cozido
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4054.7 kJ / 969.1 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 82.6 g
- Tłuszcz
- 60.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 591.8 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake
4h 30min
Cheesecake de mirtilos
5 Std.
Cheesecake de chocolate
4 Std. 10 Min
Tarte vulcão
1 godz. 15 min
Taça dos reis
8h
Mini cheesecakes de chocolate branco
8 godz. 30 min
Cheesecake com lemon curd
3h 30min
Gelado bom
10h
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Cheesecake de framboesa
4 godz. 20 min
Crème brulée com coco e lima
1 godz. 15 min
Tarte gelada de leite condensado
12h