Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 340 g amêndoa s/ pele
- 40 g sementes de linhaça
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 5 ovos
- 10 g mel
- 20 g azeite
- 20 g vinagre de sidra
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1917 kJ / 459 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de coco sem farinha
35 Min
Bolo de limão light
45 Min
Bolo de amêndoa e alfarroba
1 Std. 10 Min
Pudim de tâmaras
1 Std. 10 Min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1 Std. 20 Min
Pão de manteiga e nozes sem glúten
1j 30 menit
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1j
Bolo de amêndoa e chocolate
50 Min
Bolo cru de cenoura
5 godz. 30 min
Bolo de limão e amêndoa
50 Min
Bolo de maçã e noz
1 Std. 5 Min
Bolo de aveia e frutos secos
1 Std. 20 Min