Urządzenia i Akcesoria
Safran-Kulfi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Pistazien, ungeschält, gesalzen60 g
-
Mandeln40 g
-
Kardamomsamen½ TL
-
Zucker20 g
-
gezuckerte Kondensmilch200 g
-
Sahne100 g
-
Milch300 g
-
Safranfäden (0,1 g), einige Fäden extra zum Garnieren1 Dose
-
Pfirsiche reif2
-
Zitronensaft20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1969 kJ /
468 kcal
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Koriander-Naan
1hod. 15min.
Earl Grey Kulfi
8hod. 35min.
Kheer mit dunklem Schokoladentopping
3hod. 30min.
Gefüllte Parathas
1hod. 20min.
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45min.
Litschi Panna Cotta mit Rosenwasser-Sirup
4hod. 30min.
Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen)
16hod.
Chapatis
1hod.
Mango Kulfi
4hod. 20min.
Paneer Makhani
1hod.
Gurken-Minz-Raita
25min.
Palak Paneer
45min.