Urządzenia i Akcesoria
Safran-Kulfi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Pistazien, ungeschält, gesalzen60 g
-
Mandeln40 g
-
Kardamomsamen½ TL
-
Zucker20 g
-
gezuckerte Kondensmilch200 g
-
Sahne100 g
-
Milch300 g
-
Safranfäden (0,1 g), einige Fäden extra zum Garnieren1 Dose
-
Pfirsiche reif2
-
Zitronensaft20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1969 kJ /
468 kcal
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lamm Rogan Josh
1h 45min
Lamm Keema mit Erbsen
1h
Koriander Chutney
5min
Kerala Fisch Curry
30min
Crostata mit Vanillecreme
2h
Tamarinden-Paste
15min
Gurken-Minz-Raita
25min
Safraneis mit Pistazie
3h 20min
Indische Lammbällchen mit Joghurtsauce
40min
Schnelles Lamm Dhansak
50min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1h 15min
Kashmiri Reis
30min