Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Camembert, würzig (z.B. Cœur de Lion), in Stücken
- 150 g Walnusshälften
- 1 Bund Schnittlauch, feinen in Röllchen
- 5 - 6 Prisen Pfeffer
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Pck. Filoteigblätter (250 g), z.B. von Tante Fanny
- 250 g Portwein, weiß
- 150 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 2 Prisen Rosmarin, getrocknet, gemahlen
- Öl zum Bestreichen
- 50 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 834 kJ / 199 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krabben-Lachs-Küchlein
1 Std.
Sternravioli mit Walnuss-Preiselbeer-Pesto
1 godz. 30 min
Steinpilz-Frischkäse-Focaccia
2 Std.
Lammrücken im Tramezzinimantel auf Schwarzwurzeln
50 Min
Brezen-Salat in der Parmesanschale
1 godz. 30 min
Käseecken zum Zupfen
1 Std. 50 Min
Vanille-Karamell-Tarte
3 Std.
Mandelhummus
15 Min
Gefüllte Kartoffelrösti
1 Std.
Schlutzkrapfen mit Walnussfüllung
1 Std. 15 Min
Cheddargebäck
40 Min
Lachs-Burger mit Kresse-Mayonnaise und grünem Spargel
1 Std. 40 Min