Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g de frutos secos variados (almendras, anacardos, nueces, avellanas, etc.)
- 80 g de copos de avena
- 80 g de dátiles sin hueso
- 40 g de aceite de coco
Relleno
- 100 g de dátiles sin hueso
- 1400 g de agua
- 270 g de crema de almendras
- 6 - 8 tiras de piel de limón (ver sugerencia)
- 1 palo de canela
- 250 g de arroz de grano redondo
- 1 pellizco de sal
- 8 hojas de gelatina
- 1 - 2 cucharaditas de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1308 kJ / 313 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 133.2 mg
Alternatywne przepisy
Roscos chiclaneros
1h
Pestiños borrachuelos
50 min
Tarta rústica de almendras y cítricos
1h 15min
Pestiños andaluces
1h
Pudin diplomático
1h 40min
Tarta flan de galletas y plátano
4h 30min
Tarta de galletas y zanahoria
5h 15min
Tarta de manzana y flan
3sa 20 dk
Tarta de turrón
1 godz. 20 min
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3sa 20 dk
Arroz con leche al estilo asturiano
1h
Flan de turrón
3h 40min