Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 200 g dovlecei, tăiați felii (2 cm), feliile tăiate în sferturi (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 923 kJ / 220 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 6 mg
Alternatywne przepisy
Fasole verde rumenită ușor
25 Min
Ardei roșii sotați cu ceapă
25 Min
Paste fierte
20 min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25 Min
Vinete sotate (200 g)
30 min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25 Min
Năut gătit lent
14h 40min
Soldăței de omletă
Žádné hodnocení
Ouă fierte
20 min
Vinete sotate (400 g)
Žádné hodnocení
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (400 g)
20 min
Amestec de legume prăjite (stir-fried)
30 min