Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 200 g ardei grași roșii, tăiați bucăți (2 cm)
- 170 g ceapă, tăiată felii
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1166 kJ / 278 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 9 mg
Alternatywne przepisy
Fasole verde rumenită ușor
25 dk
Paste fierte
20 dk
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25 dk
Vinete sotate (200 g)
30min
Dovlecei sotați (200 g)
20 dk
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25 dk
Cuburi rumenite de carne de vită (Mediu)
15 dk
Ouă fierte
20 dk
Ceapă tocată
5 dk
Vinete sotate (400 g)
Brak ocen
Ceai verde cu turmeric
Brak ocen
Amestec de legume prăjite (stir-fried)
30min