Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dischi di cioccolato
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Gelato alle mandorle
- 100 g di zucchero
- 500 g di acqua
- 100 g di mandorle pelate
- 1 pizzico di sale
- 4 g di gelatina in fogli (colla di pesce), precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- ⅓ g di agar agar
Mousse al rafano
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 35 g di radice di rafano fresca, pelata
- 3 g di gelatina in fogli (colla di pesce), precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
Terminare la preparazione
- granella di zucchero q.b.
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2478.2 kJ / 592.3 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 0.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina sfogliata (1 porzione)
40 min
Tiramisù (per 1 persona)
1h 30min
Salsa ai lamponi, semi di chia e stevia
40 min
Tortelloni alle cime di rapa
4 Std. 30 Min
Torta ricotta e fichi
10h 30min
Millefoglie all'albicocca
55 min
Cipolle rosse fermentate
96h
Gelato in cialda con mirtilli caldi
11 Std. 50 Min
Pasta fresca (vegan)
1h 10 min
Coulis di fragole
20min
Semifreddo yogurt greco e salsa alle fragole
9 Std.
Pasta fresca integrale all'uovo
1 Std. 40 Min