Cioccolato e rafano di Antonia Klugmann

Cioccolato e rafano di Antonia Klugmann

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Dischi di cioccolato
  • 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Gelato alle mandorle
  • 100 g zucchero
  • 500 g di acqua
  • 100 g di mandorle pelate
  • 1 pizzico di sale
  • 4 g di gelatina in fogli (colla di pesce), precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
  • ⅓ g di agar agar
Mousse al rafano
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 35 g di radice di rafano fresca pelata
  • 3 g di gelatina in fogli (colla di pesce), precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
Terminare la preparazione
  • granella di zucchero q.b.
  • zucchero a velo q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.1 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 2478.2 kJ / 592.3 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 43.5 g
Węglowodany 45.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...