Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dischi di cioccolato
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Gelato alle mandorle
- 100 g di zucchero
- 500 g di acqua
- 100 g di mandorle pelate
- 1 pizzico di sale
- 4 g di gelatina in fogli (colla di pesce), precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- ⅓ g di agar agar
Mousse al rafano
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 35 g di radice di rafano fresca, pelata
- 3 g di gelatina in fogli (colla di pesce), precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
Terminare la preparazione
- granella di zucchero q.b.
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2478.2 kJ / 592.3 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 0.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rigatoni alla toranese
20 dk
Cookies al cioccolato e mirtilli rossi
30 Min
Mousse di cachi
2 Std. 10 Min
Cheesecake alle fragole sullo stecco
6 godz. 20 min
Torta alle nocciole con caramello salato e pere di Damiano Carrara
4 godz. 35 min
Panna montata al frutto della passione
5 menit
Club Sandwich falafel, pomodorini, babaganoush con patate
6h
Marinatura al burro di arachidi, zenzero e arancia
15 Min
Tortini di fichi
6 Std. 5 Min
Manzo alla Stroganoff (TM6)
1sa
Carne di manzo speziata (Boboti)
1h 15min
Sfere di donut al burro di arachidi con salsa al cioccolato
3h 30min