Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de fuerza
- 1 sobre de levadura de panadería deshidratada
- 1 cucharada de azúcar moreno
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 300 g de agua templada
- aceite (para untar el bol)
Montaje
- 70 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de azúcar glas
- 100 g de nueces pacanas
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 60 g de azúcar moreno
- 2 cucharadas de canela molida
- harina (para espolvorear)
- aceite en spray
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2562 kJ / 613 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 98.3 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blondie con almendras y frutos rojos
30 min
Brioche
8 godz.
Panes pita
1 Std. 50 Min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2h 45min
Pan pide turco (Pide ekmek) - Turquía
3h 40min
Pan naan con hummus (HESTAN CUE)
1h 40min
Strudel de manzana
1 godz. 20 min
Glaseado blanco
5min
Hot-cakes esponjosos
30 min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2h
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1h
Cinnamon rolls (Rollitos de canela)
1 godz. 30 min