Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 6 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 120 g Zucker
- ½ Limette, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 250 g Himbeeren
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Quark, 20% Fett
Biskuit und Fertigstellung
- 5 Eier
- 60 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Prise Salz
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 40 g Mehl
- 40 g Speisestärke
- ½ Pck. Backpulver
- 1 EL Kakao
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 39 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Himmelstorte
5 Std.
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Mini-Biskuitrollen mit bunter Beerenfüllung
3 Std.
Mango-Maracuja-Naked-Cake
3h 30min
Donauwellen
2h 40min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 Std. 45 Min
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5 Std. 30 Min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Schwarzwälder Kirschrolle
1 Std. 30 Min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.