Möhren-Pfirsich-Torte
TM5 TM6

Möhren-Pfirsich-Torte

4.6 (114 ocen)

Składniki

Boden

  • 150 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
  • 150 g Möhren, in Stücken
  • 75 g Mandeln
  • 225 g brauner Zucker
  • 3 Eier
  • 150 g Mehl
  • 2 TL Backpulver

Creme

  • 5 Blätter Gelatine
  • Wasser zum Einweichen
  • 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 300 g Magerquark
  • 250 g Mascarpone
  • 50 g Zucker
  • 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 250 g Pfirsichhälften, aus der Dose, abgetropft

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1988 kJ / 475 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
31 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy