Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 150 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Möhren, in Stücken
- 75 g Mandeln
- 225 g brauner Zucker
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Creme
- 5 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 300 g Magerquark
- 250 g Mascarpone
- 50 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Pfirsichhälften, aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1988 kJ / 475 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Torte
3 Std. 20 Min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 godz. 15 min
Himbeer-Mousse-Torte
5u. 45min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5 Std. 20 Min
Käse-Sahne-Traum
12h
Holunderblüten-Torte
6h
Himbeer-Mascarpone-Torte
3 Std.
Rote-Grütze-Torte
5 Std. 30 Min
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 Std. 30 Min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3 Std.