Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 6 Eier
- 180 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Mehl
- 1 geh. TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Heidelbeerfüllung
- 300 g Heidelbeeren, TK, aufgetaut
- 100 g Gelierzucker 2:1
- 100 g Heidelbeeren, frisch
Käse-Sahne-Füllung und Fertigstellung
- 12 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Milch
- 200 g Zucker
- 4 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 2 TL Zitronenschale unbehandelt, fein gerieben
- 500 g Quark
- 700 g Sahne
- 1 Pck. Sahnesteif
- 200 g Heidelbeeren, frisch
- Schokoladen-Eier zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1698 kJ / 400 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3sa
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5 godz.
Donauwellen
2sa 30 dk
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24 Std.
Hochkant-Schoko-Torte
10u.
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10u.
Maracuja-Schmand-Torte
4 Std. 45 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Himbeer-Mousse-Torte
5h 45min
Himbeer-Mascarpone-Torte
3sa