Caramel sauce
TM6

Caramel sauce

3.8 (35 ocen)

Składniki

  • 250 g white sugar
  • 200 g pouring (whipping) cream
  • 1030 g water
  • 1 tsp lemon juice (see Tip)
  • 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1 tbsp vinegar

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1935.5 kJ / 460.9 kcal
Białko
1.1 g
Węglowodany
63.5 g
Tłuszcz
24.3 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Błonnik
0 g
Sód
10.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy