Caramel sauce

3.9 40 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • white sugar
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • water
    1030 g
  • lemon juice (see Tip)
    1 tsp
  • unsalted butter chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • vinegar
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 10.5 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 1935.5 kJ / 460.9 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 63.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...