Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rote Paprika, längs halbiert, entkernt
- 500 g Auberginen, längs halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g Olivenöl
- 200 g reife Tomaten, halbiert
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Chilipulver (Pul Biber)
- 2 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2670 kJ / 637 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 15.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14h
Ajvar - Paprika-Auberginen-Zubereitung
1 Std. 20 Min
Auberginenpüree
30 Min
Auberginencreme "Orient"
2h
Auberginenpüree
1 Std. 30 Min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 Std.
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30 Min
Ajvar - Rote Paprikasauce
1h 15min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1 Std.
Sesamhelva - Tahin Helvası
3 godz. 10 min
Ajvar
1 Std.
Fruchtig-scharfe Gemüse-Salsa - Antep Ezmesi
1h 15min