![Paprika-Auberginen-Mus - Ajvar Paprika-Auberginen-Mus - Ajvar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A501DB91-1D0C-448A-BF00-29A493BEDAFB/Derivates/54F7B3A9-9E06-490A-84D4-D96A772055D6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rote Paprika, längs halbiert, entkernt
- 500 g Auberginen, längs halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g Olivenöl
- 200 g reife Tomaten, halbiert
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Chilipulver (Pul Biber)
- 2 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2670 kJ / 637 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 15.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30 min.
Kichererbsencreme
9 godz. 45 min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Ajvar - Paprika-Auberginen-Zubereitung
1h 20 min.
Selbstgemachte Streifennudeln auf Vorrat - Ev Yapımı Erişte
1h 5min
Paprika-Auberginen-Mus
1 godz.
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30 min.
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14 godz.
Ajvar
1 godz.
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1 godz.
Kichererbsenpaste - Humus
13h
Joghurt-Möhren-Creme - Yoğurtlu Havuç Ezmesi
50 min