Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Dill, ohne Stiele
- 60 g Joghurt, 3,5% Fett
- 20 g Mehl
- 1 Ei
- 20 g Zitronensaft
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 100 g Möhren, in Stücken
- 100 g Staudensellerie, in Stücken
- 50 g Bulgur grob (Pilavlık Bulgur)
- 500 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
½
TL Oregano, getrocknet
lub ½ TL Thymian, getrocknet - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 450 g Fischfilet, in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischsuppe mit Gemüse
35 Min
Kichererbsensuppe mit Lamm
45 Min
Linsen-Nudel-Suppe mit Sucuk - Sucuklu Sakala Çarpan Çorbası
6h 30 min
Walnusssuppe mit Hühnchen - Tavuk Etli Ceviz Çorbası
1 Std. 15 Min
Gemüseeintopf Ägäis
50 menit
Lammgulasch mit Paprika - Tas Kebap
1h 10 min
Spinat-Joghurt-Suppe mit Bulgurklößchen - Cimcime
1j
"Cullen Skink" - Fischsuppe
45 Min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30 min
Marmitako (Thunfischeintopf)
40 min
Fischeintopf mit Koriander
45 Min
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50 menit