![Pincho de pulpo en salsa a la cerveza Pincho de pulpo en salsa a la cerveza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0808cbc1-3e08-4082-b4a4-8b899f723197/Derivates/a74cf465-089d-48de-bad8-2b6967d5d0a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pulpo congelado, descongelado y separados los tentáculos (1500-1700 g)
- 330 g de cerveza
- 3 - 4 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 cucharada de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1059 kJ / 253 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 913.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso marinero con patatas
45 Min
Calamares rellenos
2 godz.
Caracoles a la madrileña (Cocción lenta)
4h
Guisat de peix
1 godz. 25 min
Sepia en salsa de tomate y almendras ( Mª Jesús Villegas Vargas)
50 Min
Calamares encebollados
1 Std.
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 Min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1ωρ. 10 λεπτ.
Calamares a la americana
50 Min
Salsa a la pimienta
20 dk
Manitas de cerdo guisadas en salsa (Cocción lenta)
17 Std.
Calamares a la mallorquina
1 Std.