Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pulpo congelado, descongelado y separados los tentáculos (1500-1700 g)
- 330 g de cerveza
- 3 - 4 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de orégano seco
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 cucharada de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1059 kJ / 253 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 913.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmitako de pulpo
40 Min
Calamares en escabeche rojo
55 min
Conejo en salsa de naranja y tomillo
50min
Conejo picante con cebolla roja y cerveza
45 min
Costillas con salsa de café
1h
Conejo con mojo picón
20 min
Alitas de pollo estilo cajún
50min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Estofado de ciervo con setas
1h
Calamares a la mallorquina
1h
Fideuá de pulpo estofado
1h
Arroz con pulpo
45 min