Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
-
350
g di pasta secca tipo sedanini
lub 350 g di pasta secca tipo penne o tortiglioni - 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di acciughe fresche pulite, divise in filetti e asciugate su carta assorbente
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 30 g di pane tipo pugliese a pezzi (2-3 cm)
-
30
g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
lub 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1658 kJ / 396 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Farfalle alle olive e mozzarella
30 min
Spaghettini ai peperoni
50 min
Spaghetti al tonno
40 min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 min
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Linguine alla carbonara di zucchine
30 min
Tagliatelle ai funghi
1h
Bucatini all'amatriciana
45 min
Sformato di pane saporito
1 godz. 10 min
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30 min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min