![Soufflé de calabaza y canela Soufflé de calabaza y canela](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e3055069-50b3-4600-b4d1-6fb59bb9b449/Derivates/2cf9506e-99af-40ea-8dae-dc8eee3beb72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua
- 100 g de calabaza, de temporada (ver tip), sin semillas, en cubos
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
- mantequilla, la necesaria para engrasar
Merengue
- 4 claras de huevo, a temperatura ambiente
- 2 pizcas de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 4 cdas de azúcar refinada
Roux de calabaza
- 80 g de leche
- 4 cdas de azúcar
- 1 cdita de canela en polvo
- 15 g de mantequilla
- la ralladura de 1 naranja
- 55 g de harina de trigo
- 3 yemas de huevo
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1240.3 kJ / 295.3 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 91.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananitas bañadas en chocolate con crocante
2 godz. 35 min
Mermelada cruda de frutos rojos
15 min
Hongos ostra y risotto de Champagne
35min
Mezze (dip de berenjena)
25 min
Tarta vegana de verduras con harina de garbanzo
1 Std. 5 Min
Crema de Mandarina
30min
Brioche de calabaza
1 Std. 40 Min
Ñoquis de camote (sin gluten)
1u. 10min
Pastel de pera
2u.
Berenjenas crujientes con salsa de tomate (Hestan Cue™)
50min
Puré de calabaza natural
1h
Mermelada de chabacano y jengibre
1h