Soufflé de calabaza y canela

Soufflé de calabaza y canela

4.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porciones

Składniki

  • 200 g de agua
  • 100 g de calabaza de temporada (ver tip), sin semillas, en cubos
  • azúcar refinada la necesaria para espolvorear
  • mantequilla la necesaria para engrasar
Merengue
  • 4 claras de huevo a temperatura ambiente
  • 2 pizcas de cremor tártaro (opcjonalnie)
  • 4 cdas de azúcar refinada
Roux de calabaza
  • 80 g de leche
  • 4 cdas de azúcar
  • 1 cdita de canela en polvo
  • 15 g de mantequilla
  • la ralladura de 1 naranja
  • 55 g de harina de trigo
  • 3 yemas de huevo
  • azúcar glass la necesaria para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porciones

Sód 91.3 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1240.3 kJ / 295.3 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 43.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...