Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sopa de calamar ahumado con paprika
- 150 g de cebolla, cortada en trozos
- 2 ramitas de perejil fresco, sólo las hojas
- 30 g de aceite de oliva
- 650 g de calamar, limpio, cortado en aros (2-3 cm), con tentáculos
- 150 g de zanahorias, peladas, cortadas en cubos (1 cm)
- 400 g de jitomate triturado
- 300 g de agua
- ½ cdita de sal
- 1 cdita de paprika, ahumada y molida
Crutones de pan de ajo
- 2 dientes de ajo, pelados
- 10 g de aceite de oliva
- 60 g de baguette, cortado en cubos (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1470.8 kJ / 351.5 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1031.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas rostizadas TM6
1h 15min
Puré de papas
50 Min
Puré de papa y camote con chile morita
45 Min
Papas cambray al vapor (300-600 g) en cestillo
35 min
Manojos de ejotes y papas al vapor
55 min
Espárragos al vapor (800 g) en Varoma
40 min
Puré de papas (Pelar)
35 min
Ensalada, pasta con ragú y crema de choco-fresas
35 min
Jugo frutal para una piel radiante
10 Min
Papas cambray al vapor (700-1200 g) en Varoma
45 Min
Camarones sofritos TM6
15 Min
Risotto de camarón y espárragos
45 Min