Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de papas, harinosas, cortadas en trozos que se ajusten al alimentador
- 100 g de cebolla, cortada a la mitad
- 1 - 2 dientes de ajo, pelados (opcjonalnie)
- 70 g harina de trigo más un extra
- 2 de huevo, mediano
- 1 - 1 ½ cditas de sal
- ¼ - ½ cditas de pimienta negra recién molida
- aceite, para freír
- 200 g de crema ácida
- azúcar glass, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1758 kJ / 420 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 455.5 mg
Alternatywne przepisy
Pan de caja blanco
2h
Sal de jamaica
1h
Pasta de jitomate
2 Std. 40 Min
Papas al gratín
1 Std. 10 Min
Demogrupal
1h
Carpaccio de res en Sousvide
1 Std. 10 Min
Ensalada de pera y queso azul con avellanas
15min
Carpaccio de piña con sorbete de fresa
20min
Sándwich olímpico
3 Std.
Calas de New Orleans (arroz frito)
1h
Carpaccio de betabel
20min
Cowboy
50min